Contact
Coaching: Zevenhuizen (ZH)
Massages: Berkel en Rodenrijs (Lansingerland)
Telefoonnummer: 06-10993223
E-mail: coaching@devlecht.nl

Liefdesrelatie

Tot de dood ons scheidt. Dat is de belofte die je doet als je trouwt. Tegenwoordig trouwt niet iedereen meer, maar de intentie is vaak hetzelfde, “samen oud worden”. Hoogtepunten en dieptepunten horen bij het leven en dus ook bij een relatie in welke vorm dan ook. Een liefdesrelatie is intensief. Zeker als daar ook een gezin bij komt kijken. Kinderen, baan, familie en sociale verplichtingen nemen een hoop tijd in beslag. Voor jullie samen blijft er dan een stuk minder over dan in het begin van de relatie. Is dat voor beide oke? Voelen jullie je nog jezelf in deze relatie of ben je gegroeid als persoon en zijn er dingen die je anders zou willen zien? Mis je intimiteit en aandacht van je partner? Dit zijn dingen die we bespreken tijdens aan APK sessie. Even samen jullie relatie eens onder de loep leggen. Niet te zwaar, maar op een losse, speelse manier hier samen over hebben. Zo kom je er achter wat de ander erg waardeert of eventueel zou willen veranderen of juist niet.

Het is niet overal vanzelfsprekend om over je gevoel te praten en aan te geven wat je nodig hebt. Tijdens deze sessie word je daar enorm voor uitgenodigd, ook als je dat moeilijk vindt krijg je alle ruimte om op jouw manier te vertellen hoe je in de relatie staat. Dit gesprek is niet bedoeld om elkaar zwart te maken of om op de vingers te tikken, maar juist om in een veilige en liefdevolle setting eens verder te kijken dan de dagelijkse gesprekken die je samen hebt. Een interessant gesprek wordt het zeker.


Ouder/kind relatie

De eerste relatie die een kind heeft is met zijn/haar ouder(s). Het is een relatie die een basis legt voor vele soorten relaties die nog komen gaan. De band met je ouder(s) is dus heel belangrijk. Ook deze relaties kunnen een APK krijgen. Samen gaan zitten met een glaasje om elkaar het hemd van het lijf te vragen. Er kunnen situaties in een gezin zijn geweest die heftig zijn geweest en beide vanuit een ander perspectief beleeft. Beide kanten hebben een eigen en uniek verhaal en beide zijn waar. Jouw kant vertellen kan opluchten, ruimte geven voor nieuwe en mooie momenten. Elkaar respecteren ook al ben je het niet met elkaar eens. Beide mogen zijn wie je bent. En nu als volwassenen de draad zonder oude ballast weer op te pakken.

Natuurlijk hoeft er niks voorgevallen te zijn voor een APK. Deze gesprekken kunnen je een andere kant laten zien van je kind of je ouder. Een springplank voor misschien nog wel meer momenten om eens lekker met elkaar te zitten en wat dieper op zaken in te gaan. Een sessie kan ook vol zitten met enorme waardering voor elkaar. Een ode van kind naar de ouder of van ouder naar het kind. Een prachtig voorbeeld uit de praktijk van kind naar de ouder: “ Dank dat mijn verdriet er mocht zijn. Dat je mij vasthield als het nodig was en vrij liet als ik daarom vroeg”. De ouder wist niet dat het kind dit zo ervaren heeft en vond het een cadeau om te mogen horen uit de mond van iemand die zo dierbaar is. Wat de strekking ook is, je leert elkaar beter en anders kennen.