Contact
Praktijkadres: Zevenhuizen en Berkel & Rodenrijs (Lansingerland)
Telefoonnummer: 06-10993223
E-mail: coaching@devlecht.nl

Hebben jullie behoefte aan een neutrale, frisse blik op jullie relatie?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen heb ik een aantal voorbeelden uit de praktijk. Herkennen jullie je in één of meerdere situaties die beschreven staan?

• Disbalans: de één maakt grote sprongen in persoonlijke ontwikkeling en de ander heeft die behoefte niet of kan het niet bijbenen. Daardoor kan er een gevoel ontstaan dat de één heel goed bezig is en de ander maar stil staat.

• Oude patronen, pijn uit een vorige relatie of uit het gezin van herkomst (opvoeding) zitten in de weg om je in deze relatie goed te voelen. Of je ziet dit bij je partner gebeuren en zou graag willen dat hij/zij hiermee aan de slag gaat.

• Langs elkaar heen leven door drukke banen, een gezin runnen of andere sociale bezigheden/verplichtingen. Bijvoorbeeld: bij het opstaan alles regelen voor de kids en snel naar school en het werk. 's Avonds kids ophalen, eten maken, het avondritueel en moe neerploffen op de bank. Te moe en te druk geweest om elkaar aandacht te geven.

• Geen team zijn in het huishouden. De één heeft het gevoel alles te moeten doen in huis. Bijvoorbeeld: de ander 'ziet' niet wat er gedaan moet worden in huis.

• Seksualiteit op een laag pitje of zelfs helemaal geen seksualiteit meer. De behoeftes lopen zo uitéén dat het niet meer matched.

• Geen intimiteit, geen kus, geen kroel, niet gezellig samen zijn, geen oogcontact etc.

• Verschillend in vormen van liefde geven en ontvangen. Bijvoorbeeld: de één werkt fulltime en zorgt daardoor voor een inkomen waar het gezin van kan leven en geeft op die manier liefde, terwijl de ander liefde voelt in een aanraking, een kus en persoonlijke aandacht.

• Gesprekken lopen moeizaam en/of je kunt niet alles (meer) bespreken.

• Praten doen jullie wel, maar begrijpen doen jullie elkaar niet.


De sessies die ik geef zullen een combinatie zijn van jullie als koppel en ieder individueel. De combinatie van beide is belangrijk. Zo krijgt ieder, bij een individuele sessie, volledig de aandacht en tijd om knelpunten te bespreken en kunnen we hier dieper op ingaan. Alles kan ongegeneerd gezegd en gevoeld worden. Uiteraard zijn deze gesprekken discreet en zal de inhoud niet zonder jouw toestemming met je partner besproken worden.

Tijdens een sessie met jullie als koppel kijken we naar de dynamiek en patronen tussen jullie, zo worden ook jullie knelpunten zichtbaar. Deze kun je visueel maken door middel van een opstelling met playmobil poppetjes (geloof me, het werkt echt). Als je het visueel maakt kun je letterlijk zien wat er gebeurt en krijg je inzicht in jouw eigen gedrag en het gedrag van jouw partner. Met handvatten kan ik jullie helpen om patronen te doorbreken en kunnen oude wonden eventueel helen.

Relatietherapie is geen wondermiddel en is geen garantie dat alles weer goedkomt. Maar als jullie beide bereid zijn om te investeren in de relatie met jezelf en met elkaar en ook buiten de sessies te blijven werken aan beide, dan kan er een hele hoop veranderen.